4 video marketing tipp képzettségi szinttől függetlenül

Manapság a legtöbb marketing szakember megszállottja annak, hogy hogyan tudja a lehető legnagyobb mértékben bővíteni egy tartalom elérhetőségét. Több nézet , több ügyfelet jelent, bár ez csak akkor fog működni , ha a videókat optimalizálja a célközönség számára.

A rezonancia a legfontosabb meghatározója annak, hogy a célközönséged reagál-e a videókra és a videód kreatív tartalma a legfontosabb meghatározója annak, hogy rezonál-e a célközönségeddel. Tehát még akkor is, ha a videód eléri az egymillió nézőt, ha nem rezonál velük akkor nem győz meg senkit, hogy tegye meg a kívánt műveletet.

Videózz Te is

Ezt szem előtt tartva, nézzünk meg hat alapvető videó marketing tippet

Keltsd fel a figyelmet

Amikor a Facebook elemezte a felhasználók videó fogyasztási adatait felfedezték, hogy a videó első három másodpercét néző emberek 45% -a legalább 30 másodpercig nézi tovább. Ez 2020-ban továbbra is igaz.

Az adatok azt mutatják , hogy nem elegendő egy figyelemfelkeltő cím a ahhoz hogy a közönséget kíváncsivá tegyük. A videó első három másodpercébe be kell vonzani a nézőket ahhoz , hogy véginézzék azt.

De valójában hogyan lehet felkelteni az embereket figyelmét? 

Nincs nagy trükk– a videó címe passzoljon a videó tartalmához és próbálj csak arra a témára fókuszálni, viszont ezt mondd el minél részletesebben és kerüld a szakszavakat (hacsak nem követeli meg a célközönség). A videó első pár másodpercében említsd meg az egész videó legérdekesebb és legértékesebb részét mint “bevezető” – ezzel arra inspirálod a látogatót, hogy a videót végignézze.

Mesélj történeteket

Az idegtudomány területén a kutatók bebizonyították, hogy a történetmesélés a legjobb módja az emberek figyelmének felkeltésére, az emlékek  memóriában való tárolására  és az érzelmi visszajelzésre.Az emberi agy úgy van programozva, hogy vágyjon, felkutassa és reagáljon a jól kidolgozott történetre.

Amikor valaki egy történetet mesél el, személyes tapasztalatait és ötleteit átadja így a hallgató gyakran elkezdi érezni azt amit a mesélő érez. 

Más szavakkal, a hatalmas történetek érzelmeket idéznek elő és rezonálnak a közönséggel.

Kelts pozitív érzelmeket!

A pszichológiai vizsgálatok szerint az érzelmek a viselkedésre, a logikai gondolkodás pedig a cselekvésre van hatással. A marketing megerősíti ezt az elméletet – az emberek ugyanazokat a személyiségi vonásokat társítják a márkákhoz mint az emberekhez. Tehát  két alternatíva közötti választás olyan, mint a legjobb barát vagy egy másik jó  barát kiválasztása. Azt a lehetőséget választjuk, ami hatással van az érzelmeinkre.

Ha azt szretnéd , hogy  a videóid rezonáljanak a nézőiddel akkor pozitív hatást kell gyakorolnod az érzelmekre. Valójában a boldogság, a remény és az izgalom a leggyakoribb érzelmek, tehát ha a videód előidézheti ezeket az érzelmeket, várhatóan nagy lesz az érdeklődés és a nézettség.

Megfelelő zene kiválasztása

A megfelelő zene kiválasztása meghatározza azt , hogy  a néző végig nézi-e a videót vagy minél hamarabb a végére akar jutni.

Használj egy  megfelelően társított zenét a videód tartalmához , hogy megragadd a közönség figyelmét, és felidézd azokat a konkrét érzelmeket és érzéseket, amelyeket szeretnél, hogy társítsanak a márkádhoz.  

A zene sokkal magával ragadóbbá, hatásosabbá és meggyőzőbbé teheti videóidat. Akár szórakoztató közösségi média videókat, meggyőző termék videókat vagy komoly oktatóvideókat hozol létre, ne felejtsd el , hogy zene nélkül a videó hatásfoka csökken.