A honlapkészítés lépései

A-honlapkeszites-lepesei

Ha még nincs honlapod, akkor ez a cikk nagy segítség lesz számodra mert összegyűjtöttük azokat a (fontos és meggondolandó) lépéseket, amelyeket meg kell tenned ahhoz, hogy elkészíthessük a holnapodat. Természetesen nem csak a lépéseket írjuk le, hanem segítséget is nyújtunk számodra. Olvasd el mert sok hasznos tanácsot találsz a cikkben.

A honlapkészítés lépései

A nulladik lépés: a döntés

Mielőtt elkészíted a honlapodat van egy nulladik – még nem technikai – lépés, amit javaslunk. Mielőtt bármit tennél ülj le, és gondold át azt, hogy mi lesz a honlapod célja, milyen honlapot szeretnél? Nem mindegy, hogy coach vagy, és rengeteg szolgáltatásod van és sok hasznos infóval edukálod majd a látogatóidat, vagy egyetlen terméket (vagy szolgáltatást) akarsz majd eladni, esetleg több szolgáltatásod terméket van. Mi mindig olyan honlapot készítünk neked amelyik tökéletesen passzol majd az igényeidhez, de az igényt magát neked kell megfogalmaznod (ha szeretnéd ingyenes konzultáció során segítünk)

A domain név, és a tárhely

A honlapodnak szüksége lesz domain névre (tudjuk, hogy tudod mi az de a biztonság kedvéért leírjuk, hogy a domén név a www utáni szó, szavak), és tárhelyre, mert az adatokat a honlapodat valahol tárolni kell. Nagyon fontos, hogy átgondoltan dönts, mert a domain akkor jó ha megjegyezhető, ha kapcsolódik a szolgáltatásodhoz. És persze ne legyen foglalt. Nehéz ma olyat találni amelyik még másnak nem jutott az eszébe. A jó hír az, hogy ha velünk (nálunk) készítteted el a honlapodat akkor egyikért sem kell fizetned, ellenkező esetben 5-15 000 / éves költséggel kell számolnod.

A honlap felépítése

Ez a munka egyik legkeményebb része. Az a feladat, hogy kialakítsd a honlapod menürendszerét. Azt, hogy milyen főmenük, almenül, és almenük almenüire lesz szükséged. Azt kérjük, hogy ezzel semmiképpen ne kapkodj, és ne siess, alaposan gondold át (ha szükséges segítünk) mert átláthatónak, egyszerűnek, informatívnak, könnyen érthetőnek kell lennie, és marketing szempontokat is támogatnia kell. A feladat „egyszerű”: megérkezik a látogatód, aki másodpercek alatt át kell lássa, és meg kell találja a számára hasznos infót, ráadásul úgy, hogy ha már ott van akkor minél magasabb százalékban vásároljon, hívjon fel, írjon mailt neked. Tegye azt amit szeretnéd, hogy tegyen.

A honlap megjelenése

Ez lesz az egyik legnehezebb döntésed, és itt már komoly segítséget nyújtunk neked, mert azon túl, hogy milyen színű a honlap, milyen betűtípussal írjunk, milyen képeket használjunk, milyen (színű, méretű) gombok legyenek, még millió olyan dologra kell figyelni amelyik a látogatói élményt növeli. Ezen akár napokig lehet gondolkodni próbálgatni, de a javaslatunk az, hogy maradjunk az egyszerű, letisztult megjelenésnél.

A honlap beállításai

Ha készen van a honlapod, megvan a menürendszer, a grafika, feltöltötted tartalommal (azaz készen van a szöveg is, amit vagy te írtál meg, vagy szövegíró szakember) még rengeteg háttérmunka és olyan technikai beállítás van hátra, ami miatt pár napot még biztosan várnod kell, hogy „élesíthessük” a weboldaladat.

A honlapkészítés lépései2

A honlap üzemeltetése, hangolása

Oké, megy a honlapod, be van kötve minden mérőeszköz, és eltelt egy hónap. Ilyenkor már látsz statisztikákat, vannak mérhető eredmények. A következő lépés az üzemeltetés a finomhangolás és ha kell akkor a javítás (hiszen lehetnek eddig fel nem fedeztett apró hibák, kérések). Hosszú távon is szükséged van majd megfelelő szakemberekre, mert egy honlap folyamatosan változik: mindig lesz új terméked, új ötleted, új elképzelésed, kell egy képet cserélni kell landing oldal, ki kell cserélni gombokat, lesz új szolgáltatásod, sorolhatnánk.

Szívesen készítünk neked fantasztikus weboldalt, és akár a karbantartásában is segítünk.

Legfrissebb bejegyzések