Ideje elkezdeni a videó marketing kampányod

video marketing

A videólejátszás ma már minden felületen kiválóan és működik, és persze az alap szolgáltatás része. Feltöltött videókkal sokkal szélesebb réteghez tudsz szólni, sokak számára a videók az elsődleges információforrások. Olvasni az emberek nagy része nem szeret, és nem is emlékeznek az olvasottakra. Most 14 pontban összefoglaltuk, hogyan készíts jó videót.

Általában az ügyfeleknek szóló tájékoztatókban, leírásokban is a lényegre szorítkozunk, hogy a sok betű látványa ne üldözzön el mindenkit az oldalunkról. Ellenben a videó a legjobb módszer a sztorizásra, hiszen sok információt lehet sokkal gyorsabban eljuttatni a nézőkhöz. Ráadásul a videó segíti az információk gyorsabb feldolgozását is, szívesebben megnézik, és jobban vissza tudják idézni.

A videós tartalmakat a Google is szereti, tehát könnyebben szert tehetünk előkelőbb organikus helyezésre, ha vannak videók is az oldalunkon.

Videó marketing – nem kell profi filmesnek lenned!

Többekben van egyfajta félsz a videó készítéstől. Az igaz ugyan, hogy egy profi film felszereltséget, hozzáértő szakembereket kíván, és a kamera sem “szeret” mindenkit. De a kis és közepes cégek általában nem mozifilmet szeretnének az oldalukon, úgyhogy nyugodtan félretehetjük a prekoncepciókat. A videó készítés ára egyre csökken, sőt több olyan applikáció és program elérhető, amelyekhez sem előképzettség sem vastag céges számla nem szükségeltetik. Mindig van megújulási lehetőség, ennél a “műfajnál” is megjelentek például a 360 fokos videók. Ez azt jelenti, hogy a technológia már lehetővé teszi, hogy a videón belül körbeforogjunk, más szemszögből nézzük meg az adott anyagot. A BBC-nek már 360 fokos műsora is van: a hírei már 360 fokban nézhetőek, vagyis a kurzort mozgatva változik a szemünk elé táruló kép, mintha a helyszínen néznénk körül.

Egyre több alkalmazás segíti a videó marketinget

Anno az Instagram is fényképek megosztására jött létre, de a 2016-os közleményük szerint 40%-kal nőtt a videó nézéssel töltött idő, ezért az új videós időtartamot 60 másodpercre módosították.
2014 óta személyes videók megosztására többen használják már a Facebookot, mint a YoutTube-ot. A Facebook céges oldalakon is nagyon egyszerű videókat posztolni. Ha már ennyire sokan használják, az csak generálja a versenyt. A YouTube válaszul bemutatta YouTube Directort, egy ingyenes applikációt, ami sablonokat és szerkesztő eszközöket tartalmaz. Nem csak ingyenes szerkesztési lehetőséget nyújt a kis márkáknak. Azon kis cégek számára, amelyek legalább 150 dollárt költenek YouTube hirdetésre egy olyan szolgáltatást ajánlanak, melyben profi szakember segíti filmjük elkészültét.
A Twitter is kéri a részét, itt már nem csak megosztani lehet, hanem rögzíteni is. A Prezi is kihozta a saját mobil appját. Az iPhone-on vagy iPaden elérhetőNutshellell bárki könnyedén szerkeszthet egy rövid klippet már meglévő fotókból.

A vizuális ingereknek frappánsnak, megfelelő hosszúságúnak kell lenniük.

Használj az élő videót a videó marketing kampányodhoz

Pillanatnyilag az egyik legnagyobb online videó trend az élő videó. Sokan röppentek rá az induláskor, és nem döntöttek rosszul. A Periscope vagy a Facebook Live nyújtotta lehetőségek magasabb elérést generálnak. A Facebook által közölt adatok szerint az élő videók tízszer annyi kommentet kapnak, mint rögzített és később posztolt filmek.

video marketing
video marketing

Az újdonságnak mindig van ereje, pozitív üzenete a cég nyitottságáról, rugalmasságáról. Azért nem kell rögtön egy VR kamerába beruházni, de nem minden modern kütyü megfizethetetlen. Az év slágertermékei, már a gyerekjátékok között is a drónok. A drónokkal felvett videókat már több helyen sikerrel alkalmazzák.

Milyen legyen a feltöltött videó?

  1. Először is jó, kreatív, nézhető.
  2. Az első pár másodperc alatt eldől, végignézik-e.. ha lehet, akkor kerüljük a nagy monológokat, a videó az első másodperctől induljon, ne egy hosszú intró után.
  3. Adj címet a videódnak: a frappáns cím azonnal megragadja a figyelmet. Ez fontos a megosztásoknál is. Hol máshol helyeznéd el a kulcsszavakat? Keresőoptimalizálás, rémlik?
  4. A jó tartalom itt is számít: A legnépszerűbbek a működéseket részletesen magyarázó videók, a DIY (do it yourelf – csináld magad) videók.
  5. Ne legyen túl hosszú, nem nagyjátékfilm.
  6. A szerkesztés során rakj szövegdobozt a filmre, ide írd be a weboldalad elérhetőségét.
  7. Tüntesd fel a logódat, használd az arculatod színeit. Tegyél meg mindent, hogy a videót hozzád kössék.
  8. Töltsd fel a Facebookra is. Ha valaki nem lőtte ki az automatikus videóindulás opciót (általában nem szokták), akkor a videó el is indul. De ebben az esetben hang nélkül. feleljünk meg ennek: az első másodpercek hang nélkül is élvezhetőek legyenek.
  9. Ne csak a YouTube-ra vagy más oldalakra töltsd fel, hanem a céges weboldaladra is. A Google figyeli, hogy hányan nézték meg a videót, ez egy jó lehetőség az organikus listában való előrébb jutásban.
  10. Ha már belejöttél és Spielbergnek képzeled magad, ne állj le. Csinálj sorozatot. Rendszeres időközönként adagold, így akár az is előfordulhat, hogy már várják a videódat.
  11. Ne legyen tukmálós. Ne a terméked, szolgáltatásod lengesd, hanem egy problémát, amire megoldást tudsz nyújtani.
  12. Esetleg csinálj egy GYIK videót. A Gyakran ismételt kérdésekre válaszolj videóban.
  13. Itt se hanyagold a call-to-action felhívásokat! Lehet ez egy telefonszám, egy e-mail cím, vagy egy link a landing oldaladra.
  14. Az analitika itt is nagyon fontos. Vizsgáld meg, mit szerettek, és ennek megfelelően tervezd a következő videóidat.

Legfrissebb bejegyzések