Használj hashtaget és növeld az organikus eléréseket.

Évről évre csökkennek az organikus elérések a Facebbok felületén is. Mára már mindenért fizetni kell. Ha azt szeretnénk, hogy megjelenjenek a bejegyzések a hírfolyamban, akkor bizony zsebbe kell nyúlni.

hasznalj-hashtaget
Használj hashtaget

Ma az internetezők körében szinte nem találni olyan embert aki ne tudná, hogy mi az a hashtag. De mire is jó pontosan ? A hashtag, nem más, mint segítség az algoritmusnak és segítség az internetezőknek.

Az algoritmus a hashtag segítségével tudja értelmezni a képet amit közzéteszel, az alapján tudja, hogy a tartalmad kinek szól, kinek a hírfolyamában kell megjelentetni. A felhasználók is örülnek, mert már évekkel ezelőtt bebizonyították, hogy az emberek cimkékben, kulcsszavakban gondolkodnak, és keresnek.

A hashtaggel úgy tudsz segítséget nyújtani, hogy közben nem rontod a bejegyzés megjelenését. Mindenkinek csak használsz, ha használod.

Viszont érdemes figyelni a mennyiségre a facebook esetében 3-5 darab használata már elég, míg az instán akár a 20 is mehet. Bátran használj magyar szavakat, de csak is olyanokat amik a bejegyzéseddel kapcsolatosak

Magyarországon a két legelterjedtebb felület ahol találkozhatsz a hashtaggel az a facebook és az instagram. Mindkét felületen, ha egy adott hashtagre kattintasz akkor az oldal mutatja neked az összes oda tartozó bejegyzést.

A hashtag használata az Instagram felületén talán egy kicsivel nagyobb jelentőséggel bír, mert az insta felhasználók nem szeretnek bejegyzéseket írni, az insta nem is erre van.

Megosztasz egy pillanatképet, vagy egy story-t és gyorsan alá pötyögöd, hogy mely hashtagek keresésekor jelenjen meg. Természetesen itt is írhatsz bővebb leírást, de túlnyomórészt nem ez a jellemző, egy fotó, hashtagekkel címkézés, esetleg 2-3 mondat és megy is ki a világhálóra!

Sok sikert 😉