Holtszezon- Pihenjek vagy dolgozzak?

Mit érdemes csinálni amikor az iparágadban megkezdődik a holtszezon? Egyszerü, pihenj, és dolgozz előre. Sok cég életében minden évben van holtszezon, amikor kevesebb a vásárló, kevesebb embert lehet elérni.

Dolgozzak vagy pihenjek?

Két nagyobb időszak van szinte minden vállalkozás életében, az egyik a nyári szünet június elejétől szeptember végéig, a másik az év végi és következő év elejei időszak, nagyjából december közepétől január 10-12.ig.

A nyári időszakra jellemző, hogy sokan mennek pihenni, nyaralni, az év végi időszaknál, meg készülődnek az emberek az ünnepekre, a cégek leltároznak és év végi zárásokat készítenek. Sok vállalkozásban a klasszikus értelembe vett munkavégzés, nincs is, vagy csak a minimális kötelező feladatokat látják el.

A holtszezon ettől a két időszaktól függetlenül iparáganként változhat. Vannak termékek, amiket időszakos jelleggel tudsz értékesíteni. Ilyen lehet például a kerékpár és a fagyi, jégkrém aminek nagy valószínűséggel november elejétől március közepéig, végéig az értékesítése látványosan visszaesik. Vagy a karácsonyi dekorációk amik szeptembertől december közepéig értékesíthetők, utána nem. Vagy a tüzijáték, amit december elejétől már reklámoznak, és dec 28-31 ig lehet megvásárolni.

Uncsi a holtszezon?

Az ilyen holtszezonok megfelelő alkalmat nyűjtanak arra, hogy előre dolgozz egy kicsit, így amikor elérkezik a hajtás időszaka, akkor van mihez nyúlni, nem akkor kell kitalálni, mit és hogyan csinálj meg.

Bőven van időd előre dolgozni, használd ki. Tervezd meg a hirdetéseidet, a kampányaidat, mikor, kinek, mit fogsz kommunikálni, gyújts anyagot, írj blogbejegyzéseket, tisztítsd meg az e-mail listádat.
Ápold a meglévő kapcsolatokat a vevőiddel. Írj bemutatkozást az leendő vevőknek. Minden olyan dolgot meg tudsz csinálni amire nincs időd szezon alatt.

Jót teszel a cégednek, és jót teszel magadnak is, mert jó érzés lesz úgy hazamenni a munkából, hogy a holtszezon alatt is tettél azért, hogy sikeresebb legyen a vállalkozásod.

Nálatok mikor van holtszezon ? Szoktál előre dolgozni ?