Honlapkészítés gyorsan: ettől függ milyen hamar lesz honlapod.

Honlapkeszites-gyorsan-ettol-fugg-milyen-hamar-lesz-honlapod2.

Különös pszichológiája van a honlapkészítésnek, mert bár te hosszú heteken, hónapokon keresztül halogatod, de amikor eldöntöd, türelmetlenül várod, hogy mikor lesz készen. De tényleg, vajon mitől függ, hogy milyen hamar lesz készen a honlapod? És hogyan tudod meggyorsítani a folyamatot? Íme egy segítség!

Honlapkészítés gyorsan: ettől függ milyen hamar lesz honlapod2

De ugye gyorsan készen lesz a honlapom?

Rengeteg honlapot készítettünk már, és szinte minden alkalommal feltették nekünk azt a kérdést, hogy „ugye gyorsan készen lesz a honlapom?”. És mi mindig ugyanazt tudjuk mondani: attól függ.

De mi ez az attól függ, és tulajdonképpen mitől függ? Hogyan lehet felgyorsítani a folyamatot? Hogyan lehet „gyorsan” kész a honlapod, és egyáltalán mi a gyors? Összegyűjtöttük mik befolyásolják milyen gyorsan lesz készen a honlapod?

Egyedi design, vagy template?

Ezt mindjárt az elején el kell döntened: ha találsz egy olyan sablont, amelyikbe „belelátod” a saját honlapodat, ami lehet egy erős alapja, amelyik minden szempontból megfelel neked: az jelentősen meggyorsíthatja a honlapod elkészülését, mert a megjelenése megvan, már „csak” testre kell szabni (persze ennek számtalan hátránya lesz). Az egyedi design más, akkor mindent a designer készít neked: a színeket az elrendezést, akár a legutolsó csíkot, gombot is: több lehetőség, több munka, hosszabb idő.

Honlapkészítés gyorsan: ettől függ milyen hamar lesz honlapod.

Szövegíró, vagy te írod a tartalmat?

Ha megbízol egy profi szövegírót, ő (persze a megfelelő díjazásért) olyan szöveget fog írni a honlapodra, amelyik minden szempontból tökéletes lesz. Tetszeni fog neked, a Google-nek, a látogatóidnak. Kristálytiszta és érthető szöveget kapsz, időre. A szövegíró arra is fog figyelni, hogy az azonos témák azonos hosszt kapjanak, azaz úgy ír, hogy segíti a dizájnert. És pont készen lesz akkora amikorra kell.

Ha te írod a tartalmat (a tapasztalataink szerint) előfordulhat, hogy késel, még gondolkodsz, és itt-ott utólag kell a dizájnon módosítani mert túl hossz vagy épp túl rövid a szöveg. (és még az a rémálom is gyakori, hogy minden készen van amikor átgondolsz valamit, és inkább újraírod a szöveget. Ami hosszabb. Vagy rövidebb.

De ugyanez vonatkozik a képekre is: ha előre elgondolod, hogy hova és milyen képeket szeretnél használni (és azok meg is vannak) az jelentősen gyorsítja a munkát mintha munka közben gondolkodnál.

Milyen gyorsan reagálsz és hogyan?

Nagyon fontos a kommunikáció. Egy honlap elkészítése során gyakoriak a beépített és a nem várt döntési pontok is. Ha gyorsan és határozott vonalak mentén (utólag nem meggondolva) tudsz mindent eldönteni akkor sokkal gyorsabban haladunk mintha egy egy válasz bizonytalan, „ránk bízod, de nem tetszik” vagy hosszú ideig nem válaszolsz. Hiszen addig állunk.

Bonyolultság

Természetesen nem mindegy, hogy egy honlap felépítése mennyire bonyolult, vagy éppen egyszerű. Jelentősen meghosszabbítja a munkát, ha bonyolult, összetett a honlap és lerövidíti, ha éppen ellenkezőleg, egyszerűbb.

15-20 nap.

Persze, hogy megírjuk: ha a fentiek flottul mennek, ha átgondoljuk a leendő honlapodat, akkor 15-20 nap (a tapasztalataink szerint) elég kell, hogy legyen arra, hogy elkészüljön (persze, ez nem azt jelenti, hogy ha ma elküldöd, holnaptól indul a 15 nap) és startra készen legyen az új honlapod.

Ha szeretnél jól működő és hatékony honlapot kattints vedd fel velünk a kapcsolatot.

Legfrissebb bejegyzések