Instagram tippek kezdőknek

Azt biztosan tudod az Instagramról, hogy egy olyan alkalmazás, amit jobbára fiatalok használnak, leginkább arra, hogy fotókat és videós tartalmakat tegyenek közzé, nézegessenek, véleményezzenek, és beszéljenek róla. Szóval ott kell lenned, posztolnod kell, követőket kell szerezned. De hogyan? Íme néhány (tényleg kezdő, de fontos) Instagram tipp. 

Ezt tudnod kell az Instáról!

Az Instagram – jelenleg – az egyik legnépszerűbb közösségi platform. Amellett, hogy látványosan vonzó és könnyen elérhető nagyon egyszerű megtanulni a használatát. A következő tippek segíthetnek abban, hogy a lehető legtöbbet kihozd az Instából, és hogy növeld a követőinek számát és azok elkötelezettségét.

Posztolj lenyűgöző képeket és videókat

Az Instagram arról szól, hogy értéket teremtsünk a követőink számára, és a lehető legjobban elköteleződjenek felénk. Szóval a cél az, hogy olyan fényképeket és videókat tegyünk közzé, amelyek valamilyen érzelmet – boldogságot, humort, motivációt, nosztalgiát vagy bármi mást – váltsanak ki a követőkből. Az Insta a magamutogatásról szól, a kitűnő minőségű fotók érik el általában a legtöbb interakciót. Készíts ilyeneket!

Óvatosan a filterekkel

Az Insta híres arról, hogy egy csomó olyan szűrőt és filtert ajánl, amikkel manipulálhatod a képet. Ezért van mindenkinek csodaszép, hibátlan arcbőre, és ezért tudsz kettő kattintással varázslatos színeket csempészni a képedre. Csakhogy ez egy kicsit becsapás, és idejétmúlt. Bár a szűrőeffektek csábítóak lehetnek, próbáld korlátozni azok használatát, hogy a legtöbb fotó színe és kontrasztja inkább élethű maradjon. Ha mégis ragaszkodsz hozzájuk akkor válassz ki egyet, és konzekvensen minden fotónál azt használsz.

#hastegek, de óvatosan velük!

A hashtagek használata egy nagyszerű és egy lenyűgözően egyszerű módja annak, hogy növeld az Instagram elérésedet, ösztönözd a nagyobb elkötelezettséget és akár új követőket is szerezz. Sajnos egyesek túl messzire mennek ebben. A hastaget akkor használod jól, ha a képeknek megfelelő, és releváns kulcsszavak lesznek azok.  (Például a naplementés képed hastag-jei a #naplemete #csodaszép #természet #budapestfényei legyenek, ennél több nem feltétlen kell)

Posztolj rendszeresen

Az Insta követőidre úgy kell tekintened, mint egy olyan táborra, aki akkor kelteződik el feléd, ha rendszeresen kap tőled tartalmakat, érdekességeket, izgalmakat, bennfentes infót. Szóval posztolj rendszeresen. Napi 1 poszt a minimum, de a szakértők szerint a napi több magasabb elkötelezettséget hoz.

Használd az Insta Stories-t

Már lassan 5 éve, hogy az Instagram elindította a „Stories” nevű funkciót, amivel 24 órán át elérhető képeket és videókat tehetsz közzé.  Ide tehetsz extrém izgalmas, és különlegesen őszinte képeket, videókat, és ennek az elérése még magasabb az átlagnál.  

Nézd a trendeket!

Az Insta trendteremtő. Vannak felkapott tartalmak, olyanok aminek a farvizére fel lehet ülni. Ez persze nem feltétlen azt jelenti, hogy az új követők megszerzése érdekében utánozni kellene a legújabb Instagram-őrületeket, de fontos, hogy megismerkedj azzal, amit az emberek jelenleg szeretnek, és tudj róla. 

Mondj magadról valami személyeset.

Imádni fognak a követőid, ha a posztjaid közé néha extrém izgalmasat, akár személyeset is becsempészel. Például látsz egy Trabantot, lefotózod, és odaírod, hogy „Milyen rég nem láttam Trabit, pedig ezen tanultam vezetni”. Ez egy lenyűgöző poszt lehet olyan, amit sok követőd szeret majd.

Segítünk az Insta kommunikációdban. Kattints, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Legfrissebb bejegyzések