Nem ciki vlogot indítani. Mondunk 5 tippet miért tedd

Egy – természetesen amerikai – felmérés szerint a vloggerekre családtagként néznek azok, akik követik, nézik őket. Már csak ezért sem ciki vlogot indítani, de mondunk még öt nagyon jó tippet, miért éri meg (akkor is, ha céges).

Indíts vlogot

Nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik

Nagyon egyszerűnek tűnik vlogot indítani, nincs is más dolgod, mint leülni a kamera elé, és elkezdeni beszélni, igaz? Csakhogy az emberek nagy része szinte azonnal lefagy, ha tudja, hogy minden szavát, minden mozdulatát rögzítik. Vagy természetellenesen kezd viselkedni.

Az első 1-2 vlogod úgysem kerül ki, arra viszont alkalmas, hogy kigondold, neked való-e? Ha jól áll neked a kamera, ha barátok vagytok, akkor nemhogy ciki, hanem szinte kötelező. Íme 5 ok, miért nem ciki, és miért lesz neked hasznos, mik az előnyei.

Ezért nem ciki

Teljesen mindegy, hogy klasszikus vlogot (amikor a téma te magad vagy, az életed, a gondolataid) kevert vlgot (amikor például gamer, vagy prank videókat csinálsz) vagy speciális vlogot (amikor egy szakterület specialistája leszel, például sminkelsz) készítesz, egyszerűen nem azt kell figyelni, hogy mennyire vagy képernyőre termett, hanem azt, hogy milyen hasznot hoz neked, vagy a vállalkozásodnak. Mert hoz. Íme az (akár „béna”) vlogolás, előnyei.

1: Lesznek elkötelezett követőid

Ha indítasz egy személyes, vagy céges-személyes vlogot (tartalmát tekintve ez szólhat a vállalkozásodról, a szolgáltatásodról, vagy bármiről) akkor egy személyes és nagyon közvetlen hangnemben, egy jó kapcsolatot tudsz kialakítani a vlogod nézőivel.

2: Könnyű, és gyors

Ez alatt azt értjük, hogy míg egy ilyen blogbejegyzést időzíteni kell, és előre megírni, ezért kicsit statikus (plusz nehezen lehet eljuttatni hozzád) addig egy vlog 10 perc alatt készen van.

igy indíts vlogot

3: Szakértővé varázsol

Mivel egy adott témában vlogolsz (vagy a gondolataidat is elmondod) szakértővé varázsol a vlog. Ez pedig mindig jó, ha céged van, vagy szakértői státuszt építesz.

4: Minden ami ciki lehet előny

És ezt most komolyan mondjuk. Akár „cégként” akár magánemberként vlogolsz lehetsz ügyetlen, hibázhatsz, lehet a felvétel, a hang nem tökéletes, lehetsz esendő. Lehet, hogy éppen ez lesz az ami miatt imádni fognak.