Weboldal készítés egy hét alatt?

Weboldal-keszites-egy-het-alatt

Ha eldöntötted, hogy szükséged van honlapra, legtöbbször azonnal tudni akarod, hogy mennyi idő múlva lesz készen, és mi – bevalljuk – erre a kérdésre nem tudunk egzakt választ adni neked mert ez számtalan dologtól függ: ebben a cikkben elmondjuk mitől, és azt is, hogy körülbelül mennyi idő múlva lesz honlapod. (Se spoilerezünk: az egy hét alatt lesz szuper kész honlapod az becsapás)

Weboldal-készítés-egy-hét-alatt

Honlap egy hét alatt!

Azt vettük észre, hogy a szakma egymást túllicitálva, ír egyre rövidebb határidőket. Vannak, akik már azt is leírják, hogy a honlapod akár egyetlen hét alatt (azt ne felejtsük el, hogy ez tulajdonképpen 5 munkanap) készen van.

Nem mondjuk, hogy nincs olyan helyzet, annyira felkészült, összeszedett és tudatos cég, akinek az (egyszerű, és ez egy fontos kitétel) honlapját nem lehet akár 5-7 munkanap alatt elkészíteni, de nem ez a jellemző. Nézzük meg, hogy miért, és mi is a realitás.

Rajtad is múlik mennyi idő alatt lesz kész

Minél tudatosabb vagy, minél felkészültebb, annál hamarabb. A honlap elkészítésének vannak kihagyhatatlan, olyan lépései, amelyek egymásra épülnek. Azért, hogy ne kelljen szakszavakat használni, és ne untassunk mindenféle technikai részekkel, elmondjuk a házépítős példánkon keresztül.

Nem lehet házat építeni 3 hónap alatt, hiszen megvannak a technológiai lépések. Az alapnak meg kell száradni, addig nem rakhatod a téglát. Amíg nem építetted meg a falakat nem tudod berakni az ablakokat, és nem tudsz tetőt építeni. Amíg nincs fal és tető nem lehet vezetékeket behúzni, vizet bekötni, burkolni nem teheted be az ajtókat, és nem különösebben érdemes fűteni sem a semmit.

Ez a sorrend, és emiatt a sorrend miatt eleve (mondjuk) 6 hónap a házad felépülése, de még mindig sok minden múlik rajtad.

Oké, térjünk vissza a honlaphoz, mi mennyi idő, és min tudsz időt spórolni.

Így lesz készen a honlapod (és a 9 hónapja készülő honlap története)

Nemrég írtunk egy cikket arról, hogy melyek a honlapkészítés lépései, de előtte egy tanulságos történet, ami (szerencsére) nem velünk történt.

Ismerünk egy céget, aki (részben az ő, részben az ügyfél hibájából) 9 hónapja fejleszt egy honlapot. Ennek nem szabadna megtörténnie, mert mind a ketten hibásak. A cég azért, mert kitartóan megvalósítja az ügyfél összes – legtöbbször újonnan felmerült – kérését. Az ügyfél pedig azért, mert folyamatosan újabb és újabb ötlettel áll elő, amit „szeretne látni”, ami „milyen lenne”, és ami „hogy nézne úgy ki” illetve „az eszébe jutott”.

Persze ez egy patthelyzet, ritka (ezért is szoktunk mi mindent megbeszélni előre) és talán bosszantó is de remekül rávilágít arra, hogy egy jól előkészített honlap gyorsan elkészül, egy ad hoc ötletelés pedig akár hónapokig tarthat.

Weboldal-készítés-egy-hét-alatt2

Ok, mik a lépések, mi mennyi ideig tart?

Ha felsoroljuk a kihagyhatatlan lépéseket akkor azt látjuk, hogy a domén regisztráció a tárhely megszerzése után (legyen 1 nap) és a komplett brief (ami napokig tart) megírása után a honlap grafikája, a kialakítás a kötelező elemek, a szöveg, a design, az „induló csomagunk” mely tartalmaz 5 extra segítséget, legalább 2-3 hét. És ekkor egy közepesen összetett weboldalról beszélünk.

Persze, lehet a folyamatot gyorsítani úgy, ha eleve egy komplett grafikai arculattal érkezel és tudod, hogy milyen színeket, milyen árnylatokat használsz. Az is gyorsít, ha a komplett menürendszeredet kialakítottad, és meg is írta már hozzá a szöveget a szövegíró. Ebben az esetben nem kell megállnunk és várnunk a különböző szakemberek munkájára, hanem a miénkkel haladunk, gyorsan. Ez kétségtelen, hogy nagy segítség.

Nincs egyértelmű válasz tehát arra, hogy mennyi idő alatt készül el majd a honlapod, de ha eljössz hozzánk egy konzultációra ahol megbeszéljük mit szeretnél (és mi milyen megoldást ajánlunk) akkor meg tudjuk neked mondani. (És ne feledd, hogy van 5 részes kezdőcsomagunk is, ami segít majd abban, hogy beindítsuk a honlapodat) Kattints vedd fel velünk a kapcsolatot!

Legfrissebb bejegyzések